Evaluarea Psihologica
0► In procesul de evaluare sunt utilizate instrumente psihologice standardizate si validate stiintific, adaptate cultural si normate pe populaţia din Romania, care ofera o cunoastere valida a persoanei evaluate.
OBIECTIVE GENERALE:
► A furniza o imagine cat mai precisa a persoanei evaluate cu privire la abilitatile cognitive, perceptia de sine, trasaturile de personalitate, starea emotionala, mecanismele de a face fata stresului, precum si preferintele comportamentale ale acesteia in situatii mai mult sau mai putin generale, utilizand metode stiintifice si riguroase.
► Plecand de la punctele forte si vulnerabilitatile identificate in urma evaluarii sunt transmise recomandari de specialitate privind optimizarea si dezvoltarea personala/profesionala, se pun bazele privind pregatirea unor programe particularizate de interventie: management al stresului, preventie a reactiilor disfunctionale in situatii de confruntare cu evenimente negative de viata, control al emotiilor, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relaţionare interpersonala etc.
Evaluare Psihologica pentru Autocunoastere si dezvoltare personala
OBIECTIVE SPECIFICE:
► A furniza asistenta de specialitate pentru a intelege cat mai bine propriul mod de functionare in plan psihologic si comportamental.
► In urma evaluarii sunt transmise recomandari de specialitate privind optimizarea si dezvoltarea personala.
Pachet de evaluare psihologica pentru autocunoastere si dezvoltare personala (click aici).
PROGRAMARI:
→ Telefon: 0722.509.692 / Psiholog Ionut Ghiugan
→ E-mail: contact@lapsiholog.com
Avize si Evaluari psihologice – Psihologia Muncii si Organizationala
OBIECTIVE SPECIFICE:
► Determinarea, inventarierea si masurarea nivelului calitatilor aptitudinal – comportamentale in raport cu specificatiile postului, constatandu-se modul in care subiectul indeplineste din punct de vedere psihologic cerintele impuse de practicarea acestuia.
In raport de scopul si motivul solicitarii evaluarea se efectueaza in urmatoarele situatii:
- selectie, angajare
- promovare, schimbare functie
- orientare si reorientare
- control periodic
- sesizare.
Testele psihologice utilizate sunt selectate in baza definirii unor criterii operationale clare ce vizeaza cerintele psihologice ce se doresc a fi evaluate. Ansamblul de metode, tehnici si proceduri psihologice utilizate sunt parte integrata in ceea ce denumim metodologie de evaluare psihologica. Bateria de teste psihologice poate contine:
- teste creion-hartie
- probe cu aparate sau informatizate
- chestionare de personalitate
- probe situationale
- observatia dirijata asupra manifestarilor comportamentale dezvoltate de subiect in timpul evaluarii
- interviul structurat pentru culegerea de informatii privind aspecte legate de adaptarea si integrarea socio- profesionala, starea de sanatate fizica si psihica, evenimente profesionale semnificative etc.
Interpretarea calitativa a informatiei obtinute in urma evaluarii psihologice. In acest sens sunt decelati factorii psiho-individuali semnificativi si factorii de potentare sau compensare relevati. Ulterior datele psihologice obtinute sunt coroborate cu informatiile non-test (vechimea si experienta profesionala, lipsa evenimentelor sau accidentelor, comportament profesional adecvat etc.)
Evaluarea psihologica reprezinta punctul de plecare in elaborarea strategiei de interventie. Daca nivelul de competenta psihologica atins de subiect in raport cu cerintele si solicitarile psihologice specifice activitatii desfasurate se inscrie sub limita de admisibilitate se formuleaza recomandari, strategii de interventie sau se impun restrictionari. Consilierea psihologica ce se realizeaza printr-o discutie interactiva cu persoana evaluata pe baza performantelor obtinute. Se transmit strategiile necesare depasirii punctelor vulnerabile, se lamuresc unele aspecte contradictorii ale rezultatelor obtinute, se motiveaza decizia si se elibereaza avizul psihologic.
PROGRAMARI:
→ Telefon: 0722.509.692 / Psiholog Ionut Ghiugan
→ E-mail: contact@lapsiholog.com
Evaluare Psihologica in selectia personalului
OBIECTIVE SPECIFICE:
► Evaluarea principalelor calitati si trasaturi psiho-individuale, in vederea realizarii unui profil psihologic. Pe baza acestui profil se realizeaza o predictie asupra performantei si comportamentului viitorului angajat, in conformitate cu profilul ocupational urmarit.
ETAPE PARCURSE:
► Intocmirea profilului psihologic al candidatului ideal, in acord cu profilul ocupational al postului urmarit.
►Aplicarea testelor psihologice standardizate, in vederea evaluarii competentelor candidatului in trei directii principale: aptitudini, personalitate si interese.
► Realizarea profilului psihologic si recomandari privind gradul de potrivire.
►In cazul in care exista mai multi candidati, ierarhizarea acestora, in functie de gradul de potrivire cu postul urmarit.
PROGRAMARI:
→ Telefon: 0722.509.692 / Psiholog Ionut Ghiugan
→ E-mail: contact@lapsiholog.com
© 2011-2013 Cabinet de Psihologie – LA PSIHOLOG – Bucuresti